Konvertera likström till växelström

Farfars traktor volvo BM3har ju likströmsgenerator å en likströms. Tänkte bygga om den genom att sätta dit en växelströms generator.

Det är så att jag har en likström generator med separat laddningsregulator som jag vill byta ut till en växelströms. Men den är för växelström, och jag har Volt likström. Hade det varit fel åt andra hållet kunde man ju bara lagt in en dio antar jag, men det . Torqq växelströmsgeneratorer ser ut som likströmsgeneratorer. Designade och tillverkade för att ersätta original . Jag har bytt till växelström på båda min BM, i princip var det bara att byta. Byta generator, likström – växelström.

Jag har några frågor angående jobbet med att byta ut den gamla trötta . Med likström (DC) el, rör sig elektronerna endast i en riktning (framåt), som håller elektriska ström alltid flyter i en riktning.

Växelriktning används för att omvandla likström till växelström. Målet är en perfekt sinusvåg utan distorsion eller spikar. En reglerad strömförsörjning system kan monteras för att omvandla högspänd växelström till ett fast likström i en serie steg. Det är Junkan som ska konvertera till växelström :).

Det där har ju jag redan förklarat för dig en gång ,Dirtbag. Här är en sida om Volvo Amazon, och hur man byter från likström till växelström. Men rent generellt måste ju principerna vara detsamma för dig. Generatorn på min Zetor 47laddar inte, det är en gammal likströms generator. Tänkte sätta dit en Växelströmsgenerator m inbyggt relä.

Det är ju därför jag måste omvandla den till växelström först. För att konvertera datorns ATX nätaggregat från växelström till likström du behöver en bil adapter , som finns på din lokala bil eller elektronisk butik. Hur görs elsystemet om på hojen för att kunna driva en bränslepump, dvs omvandla växelström till likström utan att montera ett batteri?


About Hugo