Svetsa pinne lodrätt

Idag har jag kört lite pinne med varierade resultat. Alla lodräta spalter som svetsas med pinne svetsas alltid nedifrån och upp, annars rinner . Mathias ger sig på att svetsa pinne på elmia.

Men många svetsning, särskilt de gjort på plats, är inte enkel horisontell eller platt. För lodrät ner svetsning, håll elektroden pekar uppåt ca grader från . Svetsning är konsten att sammanfoga stål med hjälp av värme. Pinne kan teoretiskt sett svetsas i alla lägen, men olika elektroder är mindre .

Svetsning är metoder för att sammanfoga två eller flera arbetsstycken. Vid svetsning hettas arbetsstyckena upp till sin smältpunkt för att sammanfogas. Själv har jag svetsat kranstommar, traverser och truckgafflar upp mot. Att svetsa med pinne är lite svårare att lära sig än MIG, men å andra . Har svetsat mycket med allroundpinnen OK och den enda. Det var många år sedan jag svetsade mil vägrätt och lodrätt och uppåt.

Om det är något som jag lärt mig om MIG-svetsning så är det att hålla rätt spaltbredd och att inte fega när det gäller att vrida upp strömmen. D när man svetsar med pinne ska man ju inte köra för fort ^^ eller .