Vad betyder l och n i lampan

El övrig hemelektronik: Precis varit och köpt nya. Jag har köpt en lampa från ikea, se länken hur dom vill att man ska koppla. Brun eller svart sladd (L) går till brun.

Om du är osäker på vad du gör så koppla ur säkringen till takbelysningen innan du börjar. Jag har sladdar blå, brun och en gul med ett grönt streck, har en sockerbit med ett L, en uppochner vänd julgran och ett N. Plinten i armaturen brukar vara märkt L där fasen ska anslutas, och. Att du har en brun betyder att den sitter på fas, fast efter strömbrytaren.

Koppla jord till jord och sedan brun till fas och blå till noll. Men vad spelar det för roll då det bara är en lampa? Dimmertrubbelinläggnov 2008Koppla strömbrytareinläggnov 2007Blå, brun, vit. Dignitas klara för majorn: Det betyder mycket för oss (0).

Vilken färg ska sitta på N och vilken ska sitta på L ? Låter som om ni hittat nån random sak och ska koppla el till den? En lampa i mitt sovrum- (taket) Jag känner mig helt galen – Jag fattar inte de elektriska instruktionerna. Jag vet inte vad alla N, L osv på monteringsanvisningen betyder. Det är en varvtalsregulator jag ska sätta in ny, men som .

Här visar vi hur man som privatperson utan utbildning får koppla ett eluttag. De brukar väl oftast vara en blå, en brun och en gulgrön kabel.