Förlängningssladd ojordad till jordad

Får man koppla in en jordad förgreningsdosa eller förlängningssladd i ett ojordat vägguttag? Det finns ju uttag som är plana där en jordad . Jag har jordade uttag utanför sovrummet som jag funderar på att dra förlängningssladd ifrån, in till sovrummet. Byta från ojordat till jordatinläggdec 2012Jordat i ojordat uttag.

Jordad förlängningssladd – Ojordat vägguttag. CachadLiknandejuli 20- inlägg – ‎författareIfall man kopplar en Jordad förlängningssladd till ett ojordat vägguttag, har detta någon effekt alls, blir sakerna jag stoppar där jordade? I lägenheten (hyresrätt) jag för närvarande bor i så har jag ojordade uttag i vardagsrum, . Jag läste artikeln om problemet med datorer anslutna till ojordade eluttag. Jag tänkte flytta min dator från köket med jordat uttag till ett annat . Konstigt dock när de flesta hus är jordade. Men iaf, sätter ju i en förlängning sladd som är jordad.

Ojordad förlängningssladd med stickpropp och petsäkert uttag. Nu tänkte jag ta en förlängningssladd som har en jordad samt en ojordad ände och sedan koppla in skivspelaren den vägen. I vardagsrum, hallar och sovrum är det ofast ojordat.

Ett jordat uttag känns igen på de två metallblecken! I nya lägenheter och nya installationer är det jordat . En jordad förlängningssladd ska absolut inte dras in till rummet där datorn står! Att dra in en jordad skarvsladd i ett rum med ojordade uttag för att. Vare sig man har jordat eller ojordat är jordfelsbrytare en vettig investering.

Så jag gjort nu, dragit en jordad förlängningssladd från köket till rummet. Men varför är det farligare att ha en jordad grendosa i en ojordad . Byt sladd på teknikgrejerna, finns inget annat alternativ vad jag vet. OK att dra en förlängningssladd ut i köket och koppla in datorn. Ska precis sätta mig och sy gardinerna och dom har bytt ut alla kontakter i lägenheten till jordade och min gamla huskvarna är ojordad. I foldern ”Det här får du göra själv”, som kan beställas från Elsäkerhetsverket, kan du läsa mer om vad som är tillåtet att göra själv.

Så byter du ett ojordat och jordat vägguttag. Förlängningskabel Ojordad m (EU) Finns i st varianter.


About Hugo