Pumpa bildäck bar

Har nya däck på min bil iår och kollade trycket förra veckan då hadde dom på däckfirman pumpat i 7bar ja sänkte då till då jag alltid har . Sveriges Volvoforuminläggjul 2012Vinterdäck 205×55-1 vilket lufttryck? Sveriges Volvoforuminläggjan 2008Luftpåfyllning i minusgrader – Myt eller sanning.

Däcktryckstabell – Rätt däcktryck direkt – Däcktryck. CachadLiknandeRätt lufttryck i dina däck med däcktryckstabellen. Håll koll på däckttrycket och spara pengar, däck och miljö.

Bar, Kpa, Psi, + (i bar), + (i bar).

Men hur vet jag hur många bar som ska vara i däcken? Nissan almera, är det däcken eller bilen som bestämmer däckens. Trycket i bildäcken bör vara högre än den gamla tumregeln på bar,. Jag har blivit villrådig om vilket lufttryck jag ska ha i bildäcken.

Då jag frågade bilverkstan fick jag svaret att bar borde vara bäst. Vinterdäck kan få sämre fäste om de pumpas för hårt och dessutom blir bilen stötigare. Det finns även småbilar med mindre däck som skall pumpas ganska hårt . Däcktryck – Allt du behöver veta lufttryck och bar.

Dåligt pumpade däck: då riskerar man; Så här kontrollerar man däcktrycket.

Om man inte har tid att låta däcken svalna, ska man lägga till bar till det . Måste man pumpa så mycket för att få clinchen att hoppa ut eller sätta .


About Hugo