Bästa flätlinan till haspel

Rapala Flätlina bara trasslar sig och flätar upp sig hela tiden. Utrustninginläggaug 2011Linan trasslar sig hela tiden, varför? Utrustninginläggapr 2011power pro vs.

Spinnfiskeinläggjun 2006Nylon eller flätlina till haspel? Forum › Fiskeutrustning › LinorCachadLiknandejuli 20- inlägg – ‎författareSom topic lyder, vilken är den bästa flätlinan för haspelrulle. Förra året vann Shimano pris för ”Bästa Haspelrulle” samt ”Bästa nya Flätlina”. I år upprepades proceduren när de oberoende experterna bedömde alla . Om det är den bästa linan vet jag inte, men jag märkte att den har väldigt liten.

Populäraste linan till trolling och ismete. Vann pris som bästa nya flätlina på den stora europeiska fiskemässan EFTTEX. En ny 4-trådig flätlina från American Tackle, coatad med d. Sufix 8Braid Grön Förmodligen den bästa flätlinan. Men faller alltid tillbaka till Power Pro, tycker den lämpar sig bäst till det fiske jag.

För drygt ett år sedan släppte Berkley NanoFil linan. Efter som att linan är nästa helt rund så insåg jag att den skulle passa utmärkt till min haspelrulle. Europas bästa gäddfiske och förhoppningsvis även i framtiden.

För priset är detta en av de absolut bästa rullarna man kan få tag på. Flätlina – postad i FiskeSnack: Har fiskat med flätlina för första gången. Fireline är att föredra på haspelrulle (inte så grov yta) och powerpro på . Det innebär när jag kastar med haspel och linnan snurrar av spolen med fart så hör man att linan bromsas kraftigt av luftmotståndet. Standardlinan för mig är Power Pro medan flera av mina kompisar.

Vill du ändå fiska med haspel, kan du prova att inte fylla rullen med lina ända upp till. Bra betesknut både för nylon- och flätlinor. Bästa knuten för skarvning av linor av olika tjocklekar.

Lämplig för spinn-, flug- och haspelrullar. Har bytt till den linan på mina andra rullar också. Haspel använder jag savage gear adrenaline då . Känslan av en nylonlina, prestanda av en flätlina.

Gamla nylonlinor som jag har på min gamla haspel från förr känns som stenålder! Jäkla mycket bättre lina än den gamla nylonlinan. Fiskelina som fick bäst i test ( i Plus ) Gavia hos Claes i Sjön.

Kör du med en haspelrulle måste du ha ett haspelspö. UL-spö (ultra light) med en liten haspel eller multirulle och en flätlina. Multirullen används till alla möjliga slags fisken, men bäst är att använda den till tunga och . Handla din haspelrulle till bästa pris på Dogger. Om utväxlingen är hög får du in linan snabbt, men det kan bli lite trögare att veva.

Nackdelar med haspelrullen är dock att den sakta men säkert tvinnar linan, samt att det är viktigt att fylla. Neoprenvadare kommer bäst till sin rätt under vinter. Jag gillar haspel bäst, har aldrig lärt mig det där med ambasadeur.


About Hugo