Koppla in spis 230v

Har köpt en spis jag vill koppla in idag, men jag är inte helt hundra på hur jag ska koppla kablarna mellan väggen och spisen. Inkoppling av spisinläggmaj 2012Spis 230V istället för 400V? Att elektriskt välja spis, häll och ugn – Byggahus.

Allt om hur man kopplar in en spis, häll eller ugn. Den måste kunna gå att koppla in på 400V, brukar finnas en plint på baksidan av spisar som kan byglas beroende på om det är 2eller 400V. Behöver hjälp med att koppla in min spis jag precis har köpt.

Vet inte riktigt hur sladdarna ska sitta som ska in i spisen.

Spisar kan kopplas på flera olika sätt nämligen. Rapportera en annan bildRapportera den stötande bilden. Och ni som har 4V-spisar – är dessa för två eller tre faser? Jag har en 1-fas induktionshäll för 230V där zonerna har ett extra högeffektsläge P men.

De går alltså att koppla så de kan matas från flera faser samtidigt. Jag vill bara ha svar från de som vet hur man kopplar och inga gissningar. På en spis så ska det inte spela någon roll i vilken ordning du kopplar faserna!

Ponera att du kopplat rätt, då är nog spisen i sig kaputt på annat sätt. Enligt kopplingsschemat kan jag välja att koppla in via enfas, 230v eller .


About Hugo