Ladda bilbatteri inomhus

Törs jag ladda batteriet inomhus om jag har vedeldning 😕 Jag brukar ladda både bilbatteri och lastbilsbatterin inne. Bor i lägenhet och måste således ladda mitt marinbatteri till båten inomhus. Detta har ogillats av min sambo pga av det . Jag har laddat flertalet bilbatterier inomhus. Ställt dom i badrummet på en tidning och lagt ett hushållspapper över cellernas påfyllningshål. Men då är frågan, hur bra är det egentligen att ha en batteriladdare som står och laddar ett bilbatteri inomhus?

Jag har en sådan automatisk 5-stegs bilbatteriladdare med tre lägen; MC, bil, köld. Mitt batteri (Ah) var hyfsat urladdat med . Ett helt urladdat ampere batteri tar alltså timmar att ladda fullt. Ska man öppna batteri-vatten locken när den laddas? Ja, och är det inomhus så skall du vädra ordentligt (knallgas kan bildas).

Om du har ett dött batteri i din bil, måste du ladda den med en av två metoder. Varje metod kommer att ladda batteriet, men en är snabbare än den andra. Enligt ett lyckligt liv, bör ett bilbatteri laddas om det har förvarats under en lång ti om den har av misstag dräneras eller om batteriet åldras och helt enkelt . Kan ett bilbatteri explodera, och vad händer i så fall då?

Vem säger att man inte får i så fall, och varför? Jag har lärt mig att skruva av locken till cellerna när jag laddar batteriet utanför bilen men behövs det verkligen med. När ett batteri laddas så ökar det inre motståndet med laddningstiden.

Oavsett om det står inomhus eller utomhus. Nej, eltandborsten eller telefonen lever inte längre för att du laddar ur den – tvärtom. Enligt Happy Living, bör ett bilbatteri laddas upp om det har gått i lager under en lång ti om det av misstag har dränerats eller om batteriet . Eller också tar man in batteriet och förvarar det inomhus tills man ska. Vill man hålla ett bilbatteri underhållsladdat utan att bry sig kan man ta . Se till att det är rent på batterihyllan så att kärlet inte skadas och syra läcker ut.

Ladda batteriet omgående tills full syravikt uppnåtts (1;– det gröna området). Jag har en bil som endast används på sommaren, och nu undrar jag vilket som är det bästa sättet att förvara batteriet fram till nästa säsong? Har du provat att koppla bort en batterikabel och sedan ladda bilbatteriet?

Vårt bilbatteri tappar laddning så fort det går under 0:an, går det att återuppliva det. Vi använder inte bilen så ofta så det underhållsladdas inte direkt. Ta loss batteripolen så slipper du risken att det finns krypströmmar som laddar ur.


About Hugo